BigTwin 11-2017

BigTwin 11-2017
BigTwin 11-2017. Köp tidningen online! Senaste numret FRAKTFRITT!

BigTwin 11-2017 – Hojreportage: Petters modifierade Street Glide, Magnus långa Wide Glide, Peters pånyttfödda Sportster, Kung Sune och hans chopper, Shassens vardags-bobber, Uffes sidvagnsexperiment, Jens turbomatade V-Rod Ledare/krönikor: Bolt on, jojo!, Frånkörd och inkörd, Brev till tomten Provkörning: Harley-Davidson Heritage Classic 2018 Test: Rekluse automatkoppling körd en säsong Motorhistoria: Så blev Harley-Davidsons Twincam-motor till

I BigTwin 11-2017

2 Petters modifierade ”buss”
Petter Karlsson ändrar lite i taget på sin Street Glide men genom åren har han hunnit med att ändra ganska mycket.

10 Den är väl bara att skruva dit…
Universal var det ja. Jag står och håller kåpan mot framgaffeln och konstaterar att om den här ska dit så måste den modifieras en del.

12 Nyheter
Harley-Davidsons sporttourer Sport Glide, 25 procent mer effekt från M8:an, Starta hojen på distans…

25 Kalendern
Det lackar mot jul, men alla önskar vi väl oss trevliga hojevent att besöka nästa år. Kolla in vad som erbjuds i kalendern!

24 Provkörning: Harley-Davidson Heritage Classic 2018
Björn har provkört nya Harley-Davidson Heritage Classic med nya ramen och M8-motorn på soliga och kurviga vägar. Så här tycker han om hojen.

30 Magnus Wide Glide-chopper
Det lönar sig att tjata ibland. Magnus ­Olausson fick ligga i för att få köpa sin drömhoj, men nu har han sin Wide Glide-chopper.

32 Peters anarkistiska Sporster
Peter Krigholm var tvungen att sälja sin balla Järnsportster en gång i tiden, men nu har han återskapat den i modern tappning.

38 Kung Sunes chopper
Sune Enroth är stolt ägare till en snygg Shovel-chopper, men har själv en stil som för tankarna tillbaka till svunna tider.

44 Shassens balla bobber
Shassen hittade hojen som han ville ha på Blocket men den försvann innan han hann köpa den. Turligt nog fick han en ny chans.

50 Uffes sidvagnsekipage
Vår medarbetare Ulf Engborg har prickat av ägandet av ett sidvagnsekipage på sin ­bucket list. Det var nog roligast för hundarna.

52 Teknik: Rekluse-koppling testad
Uffe kört med automatkoppligen en hel säsong och bland annat gjort en längre resa. Så här tycker han att den fungerar.

54 Motorhistoria: TC88 blir till
Det tog sex år från första uppstarten tills dess att Twincam 88 var redo att monteras i en produktionshoj. Så här gick det till.

58 Jens feta turbo-V-Rod
Jens Albinssons första Harley-bygge blev någonting i hästväg, men när motorn rasade höll han nästan på att ge upp.

64 Läsarnas bilder: Emils Night Train
Emil i Stubborn MC har skickat in en bild på hur hans Night Train ser ut nu före vintern. Vi får se hur de ser ut i vår.

65 Örjan: Ett brev till Classe
Örjan korresponderar med Classe och framför några önskemål, men säger samtidigt att han knappast kommer att sitta uppe och vänta.

66 Nästa nummer…
…kommer ut i kioskerna den 28 december.

Be the first to comment

Leave a Reply