BigTwin 2/2013

BigTwin 2/2013

Hojreportage: Peters första egna chopper, Lasses Storsida, Tommy & Marias coola åk, Varberg Cholo Riders Ledare/krönikor: Håll hojlivet levande, Det går som en dans Nyheter:Bells Rogue-hjälm, Sportster blir Baggster, Slime fixar punkan… Evenemang: Harley-Davidsons Swap Meet, MC-mässan i Stockholm Vi bar besökt: Perssons H-D-museumTeknik: Så trimmar du din Sportster (del 2) Läsarnas bilder: I Jockes garage

 

2 Peters första egna chopper
Peter Andersen jobbar på Custom by Kent, så han har byggt en del hojar i sitt liv, men det här är hans första egna chopperbygge.

10 Levande hojliv
Om du inte odlar dina relationer med lokala handlare och åker på träffar, även om vädret inte är på topp, så riskerar det svenska hojlivet att utarmas.

12 Nyheter
Ny stockhomsbutik, Bell Rogue bjuder på en hel del attityd, Burlys Slammer Kit sänker nyare Dynor, Slime fixar punkan, kit förvandlar Sportster till Baggster…

25 Eftersnack
MC-mässan är ett utmärkt tillfälle att fråga läsare vad de tycker om tidningen, men det är förstås inte alla som tycker lika.

24 Probikes Swap Meet
Fyndläge när Probike bjöd på swap meet. Det var trångt i lokalen och fullt med spännande prylar till riktigt bra priser.

26 MC-mässan i Stockholm
Det började som vanligt lugnt på torsdagen och eskalerade till det vanliga vansinnet på lördagen. I BigTwins monter drog en verklig jättemotor folk.

32 Lasses Storsida
Lasse Nilssons Storsida kom till Sverige från Lumbuk i Indonesien. Då var den ett riktigt vrak. Det är den inte nu.

36 Perssons H-D-museum
Nej, Leif Perssons H-D-museum är inte fyllt av gamla H-D, inte i full skala i alla fall. Här hittar du istället alla möjliga andra H-D-prylar.

40 Tommy & Maries alla åk
Hemma hos Tommy och Maria Nyberg finns inte mindre än fyra fina Harleys och en Corvette -59 i originalsskick.

48 Vässa Sporren (del 2 av 2)
Sportstern är en riktig åkhoj men med lite väss blir den förstås ännu körgladare. Kent ”Wille” Willman vidareutvecklar recepten.

53 Planera hojåret
De första evenemangen har redan varit. Kolla vår kalender och planera in resen av årets stora och små hojhändelser så att du inte missar något kul.

54 Varberg Cholo Riders
Varbergskillarna Jesper, Johan, Krulle, Ola och Jonas har anammat latinostilen Cholo och vissa av dem inte bara när det gäller hojarna.

60 Läsarbilden
Hemma i Jocke Nilssons garage står en FXDWG Wide Glide -11 och ett udda projekt – en H-D SST 250 -77 som han håller på att sätta ihop.

61 Det går som en dans
Att hojåkning hänger ihop med rytm och följsamhet var något som Örjans körskolärare tidigt försökte hamra in.

Be the first to comment

Leave a Reply