2 V-Rods, 2 stilar

Från BigTwin 2-2021: Skövdekillarna Henke och Edwin har byggt varsin V-Rod. De är var för sig är riktigt fina och tillsammans är hojarna två grymma byggen som liknar ­varandra men ändå speglar ­ägarnas olika stil.

Henke Larsson och Edwin Hasslekvist kör sina V-Rods.
Henke Larsson och Edwin Hasslekvist har använt samma utgångsmaterial till sina byggen. Viss finns det likheter, men också stora skillnader.

Vi har genom åren sett en hel del fina V-Rod-byggen, några är rena effektmonster och några är extremt fint byggda.

I Skara träffade vi två Skövde-killar som byggt om varsin fin V-Rod. Här är det utseende och inte effekt som fått styra båda byggen, även om de trimmat motorerna. Killarna, Henke Larsson och Edwin Hasslekvist började bygga med samma utgångsmaterial men slutresultatet blev två rätt olika hojar, även om det är klart att de influerat varandra en del med sina byggen. En del produkter och lösningar hittar man på båda hojarna. Men det är mycket i detaljerna och materialvalen som skiljer dem åt, personliga val som speglar deras tycke och smak.

Både Henrik och Edwin har byggt och kört hoj i många år. Henke började som fyraåring. Han körde så pass bra att han med tiden fick köra med ungdomslandslaget. Henrik, och även Edwin, körde tidigare Night Rod, men de ville ha någonting mer, något som de modifierat själva, så de tog tag i saken och köpte varsin ny hoj för att bygga om. De båda drogs mot det extrema. Vi böjar med Henkes hoj
Berätta lite om hojen.

– Jag köpte den på Bike i Trollhättan…

Läs mer om Henke Larssons och Edwin Hasslekvists V-Rod-byggen i BigTwin 2-2021! Text: Björn Glansk Foto: Ulf Engborg