BigTwin 6-2020

Läs om: Per Mårtenssons driftsäkra chopper, den vackra Panhead som väntar Robin, Ronalds förverkligande av hojdrömmen, Sibbans coola sidvagnsekipage, hur Jonny tagit ut svängarna med sin Hot Rod Harley, Fabians brittiskinspirerade Sportster, Björns funderingar om det kommande hojåret, hur mysteriet med prickarna fick sin förklaring, värt besök hos Bockens Twin Club i Gävle, den nya generationen litiumbatterier, del 1 i vår serie om hur redaktionshojen vässas… Allt och mycket mer i BigTwin 6-2020.

Köp tidningen i BigTwins WebSwap!

Innehållet i BigTwin 6-2020

2 Per bygger moderna choppers

Per Mårtensson vid sin driftsäkra chopper.
Per Mårtensson bygger choppers som inte bara är snygga, de är väldigt körbara också.

Per Mårtensson gillar visserligen gamla ­hojar, men han värdesätter driftsäkerhet högt. ­Därför bygger han helst tämligen moderna choppers.

12 Ledaren: Får vi ett bra 2021 månne?

Nästa år försvinner en mängd hojar ur Harley-Davidsons sortiment, men vad får vi istället? Och blir det några träffar framöver?

14 Nyheter

Baggers gjorde upp på bana, 3-siffrigt i hästkrafter, Låga rutor från 2 leverantörer.

29 Kalendern

Vi håller tummarna för att det ska blir fler hojevent under 2021, men det börjar ­dystert, ingen MC-mässa nästa år.

32 En skönhet väntar Robin

Robin Lundgren kör sin farsas vackra Panhead.
Robin Lundgren tar ut farsans fina Panhead på en tur. En dag blir den hans.

Anders ”Lunkan” Lundgren har redan skrivit sitt testamente. Vi tar en titt på den skönhet som, när det är dags, tillfaller sonen Robin.

38 Klubb: Skön stämning hos Bockens

Medlemmar i Bockens Twin Club poserar bakom sina och andra klubbmedlemmars hojar.
Även hojar ägda av klubbmedlemmar som inte var närvarande släpades fram när det skulle tas ett gruppfoto av Bockens Twin Club-gänget.

Det smågnabbas hjärtligt när vi besöker Bockens Twin Club i Gävle. Det byggs kanske mindre nu än förr, men visst byggs det.

44 Livskris fick Ronald att agera

Ronald Vondeling på sin fina FXD.
När Ronald Vondeling insåg att livet kan ta slut fortare än man anar, gjorde han slag i saken och köpte sig en tjusig FXD,

Ronald Vondeling insåg att livet kan bli kort och köpte en hoj, något han gått och suktat efter i 30 års tid. Det blev en FXD, som passar hans längd väl.

48 Knöl med plats för 4-bent sällskap

Sebastian ”Sibban” Toivonen och hunden Svea på och i det coola sidvagnsekipaget.
Sebastian ”Sibban” Toivonens hund Svea vill gärna åka med på hojturerna och hon tar gärna plats i sidvagnen som sitter monterad på Sibbans Knucklehead.

Sebastian ”Sibban” Toivonen har ett garage med tillhörande bostad. Ett av de ekipage han har där är en Knöl med sidvagn, bra när ens fyrbenta vän ska med.

52 Teknik: Litiumbatterier 2.0

Den första generationen litiumbatterier blev en besvikelse, men skam den som ger sig. Nu har tillverkarna gjort batterierna smartare.

54 Projekt: En vassare redaktionshoj

Alla hojar verkar kännas slöa fram på höstkanten. Vi har beslutat att göra något åt det när det gäller redaktionshojen. Vi tänkte börja med nya kammar.

56 Läsarnas bidrag: Fabians Sportster

Fabian har skickat in bilder på sin tämligen annorlunda Sportster i British Racing Green.

58 Konst och konstigheter

Konstnären Jonny Persson framför sin läckra Hot Rod Harley.
Det går ofta lite för fort och blir lite fel till att börja med, när konstnären Jonny Persson bygger på sin coola Hot Rod Harley.

Jonny Persson är konstnär, så det är kanske inte så konstigt att det blir en del ­annorlunda lösningar när han bygger hojar.

64 Örjan tänker försöka bli snäll

Efter kanske ha ödelagt en idrottskarriär och blivit av med prickarna på garageporten tänker Örjan försöka bli snäll.

66 Nästa nummer…

…kommer ut i kioskerna den 28 januari.