H-DCS Internationella – Tredje gången gillt?

Tältplats med sjöutsikt på H-DCS Internationälla träff.(Från BigTwin 9-2017) För tredje gången arrangerades H-DCS internationella träff i Lidköping och det var väl som det brukar, tältläger, småtråkig öl och oinspirerad mat till vad som skulle kunna kallas överpris, precis som det brukar. Vidare var det marknadsgata, Thomas och Lotta ordnade lekar, hojkortege och coverband spelade. Vi besökare trivdes med att träffa nya och gamla hojvänner. Vi fick väl det vi förväntade oss, men inte mycket mer.

Går ner

Kortegen samlade en hel del hojar.Jag förvånas lite över att inte fler säger ifrån, klagar och gnys gör det lite så där sinsemellan men jag tror nog inte att allt alltid kommer fram till dem som bör få informationen. Jag förvånas dock inte över att antalet besökare på dessa träffar går ner. Årets träff kunde räkna in 1 541 deltagare. Allt har setts och gjorts förr, ett otal gånger. Det behövs mer drag och ett ny-tänk. Det gäller inte bara Internationella, det gäller många träffar runt om i landet. Mycket går på tomgång. Jag har inte lösningen, långt därifrån, men klubben bör föryngras på många plan för att inte medlemsantalet skall droppa ännu mer. Idag är det runt 7 750 medlemmar, med ökad medelålder.

Jag skriver detta med hjärtat på rätt ställe. Jag vill verkligen se min klubb frodas och dess träffar utvecklas och förbättras. Jag förstår mycket väl att många medlemmar sliter som hundar för att ta hand om klubbens alla åtaganden och sysslor. Jag avundas dem inte i deras oavlönade arbete. De flesta jobbar hårt med samma mål. All heder till dem! Men klubben måste utvecklas, ge mer till medlemmarna. Varför skall jag vara med i H-DCS? Det frågar sig fler och fler utan att finna ett riktigt bra svar. Flertalet av Harley-Davidson-ägarna i Sverige är inte med i klubben trots en låg medlemsavgift.

Deltar aktivt

H-DCS höll årsmötet under lördagen och det drogs ut på tiden. Punkten övriga frågor fick stort utrymme bland de 306 som deltog på mötet.H-DCS höll årsmötet under lördagen och det drogs ut på tiden. Punkten övriga frågor fick stort utrymme bland de 306 som deltog på mötet. Det fanns synpunkter på frukosten med mera, men det är ingenting nytt. Många har synpunkter på antal toaletter, frukosten och att käket, är det inte alltid så här? Bra att medlemmarna deltar aktivt på mötet och inte bara sitter och nickar. När det gäller käket är mitt tips att man funderar över om det skulle funka med ett antal food trucks inne på området. Jag är säker på att de kan sköta det bättre än vad vi är vana vid. Utbudet blir bättre, vi besökare skulle kunna välja mellan, hamburgare, asiatiskt, indiskt, kebab eller pasta, utbudet är nästan obegränsat. När det gäller utbudet av öl så måste det väl finnas någon lokal bryggare som har ett riktigt bra öl att sälja, som komplement till standardlagern.

Bättre H-DCS Internationella nästa år?

Goa gubbar från Göteborg.Tredje gången gillt? Nja, det var inte bättre än förra gången vi träffades i Lidköping, och målet bör väl vara att det skall bli bättre och bättre för varje H-DCS Internationella. Erfarenheterna och kunskapen borde kunna föras vidare och nästa års arrangör bör redan nu veta vad som folk hade synpunkter på och vad som krävs för att det skall bli en bra träff nästa år. Lyssna på medlemmarna, ta del av tidigare arrangörers erfarenheter så blir det säkert bättre nästa år.

Tar upp stafettpinnen

Vi på BigTwin tackar avgående presidenten Gittan Norlindh och avgående redaktören Åke Nilsson för Entusiasten och vi gratulerar nye presidenten Robert Bodin och nye redaktören Mikael Landberg till att de tar upp stafettpinnen och förhoppningsvis utvecklar världens största oberoende Harley-Davidson-klubb till att bli än större och bättre för medlemmarna. Och ja, vi ses nästa år, igen på H-DCS Internationella träff.

Be the first to comment

Leave a Reply