Hard Rock Bike Show – Solig säsongsavslutning

Hard Rock Bike Show 2018(Från BigTwin 9/2017) 40 snygga hojar ställdes ut och besökarna trängdes i mängder på årets sista hojevent, Hard Rock Bike Show, utställningen mitt i Stockholm.

Stockholms enda hojutställning mitt i stan fick avsluta säsongen för många av oss. Vi kanske kommer att köra några mil till innan vi ställer in hojen i garaget, men så många fler arrangerade Harley-Davidson-utställningar är det inte i år.

40 utställare på Hard Rock Bike Show

Vi fick ihop 40 utställare som rullade in sina fina hojar på utställningsytan. Besökarna räknades i flera hundratal, kanske publikrekord, igen. Det var bra bredd på de utställda hojarna och många fina byggen kändes igen men där fanns även några helt nya hojar som inte ställts ut tidigare. Speciellt kul var den första hojen som körde in utanför Hard Rock Cafe, en hoj från Finland, Hese ­Tolonen hade kört 50 mil för att vara med på utställningen med sitt Denverbygge i original, men slitet skick.

Magisk septemberdag

Hard Rock Bike Show 2018Humöret var på topp hos alla, solen sken och det var dryga 18 grader denna sena septemberdag. Magiskt! Sveavägen var som vanligt full av hojar och det var stundtals svårt att hitta en plats att ställa sin hoj. Det var en mäktig syn att se alla hojar i kvarteren. Jag hoppas att ingen fick någon p-bot. Vi brukar klara oss rätt bra på den fronten. Enda incidenten var väl att någon fick ett större bensinläckage som tömde tanken. Det var många liter som rann ut på gatan. Vidare så upphittades par hojnycklar och om någon fortfarande saknar dem så finns de på Hard Rock Cafe.

Årets nyhet var väl på prisfronten, att utställarna själva fick rösta på sin favorithoj och utse ”Utställarnas hederspris”. Den gamla juryn tog ett steg tillbaka och lade ”Juryns val” på hyllan, i vart fall för detta år. ”People’s Choice” delades naturligtvis ut efter att närmare 300 besökare lagt en röst.

The Rocker & Mkher

Utställarna valde Larsa Anderssons The Rocker som vinnare av ”Utställarnas hederspris”. Besökarna valde fram Henrik Katajas vita Mkher-chopper till vinnare av People’s choice-trofén.

Vi tackar alla som ställde ut, alla som besökte, och de som hjälpte till att anordna Stockholms, enligt oss, trevligaste hojutställning, Hard Rock Bike Show. Vi ses väl sista söndagen i september nästa år?

Be the first to comment

Leave a Reply