Jonnys Hot Rod Harley – konst på två hjul

Från BigTwin 6-2020: ”Det finns en passande vägslinga här i närheten och när jag varit ute och kört den så ska jag vara rädd när jag kommer tillbaka… annars har jag kört för sakta!”

Jonny Perssons sitter framför sin Hot Rod Harley.
Jonny Perssons konstnärliga ådra lyser igenom när man tittar på hans coola hojbygge, Hot Rod Harley.

Jonny Persson är konstnär, blästrare och hojentusiast. Eller förresten, motorentusiast kanske passar bättre, för det visar sig att det också finns ett hotrodprojekt på fyra hjul inne i verkstan. Ganska omgående, när man träffar Jonny, så inser man att här finns en kreativ skaparådra på ett brett plan.

Vi spanar imponerade in hans Hot Rod Harley som är så långt ifrån någon dussinhoj man kan komma. Vi vet inte riktigt var ska man inleda beskrivningen av hojen så det är lika bra att Jonny får berätta, men enligt honom är den ju inte så speciell.

– Det är en Shovel årsmodell 1975, något modifierad…

Bensintanken kommer från en Matchles -54 och tanklocket till den har fått ge linjerna på resten av hojen liksom.

När jag håller på så har jag oftast för ­bråttom, det blir fel och jag får göra om ­fastän jag egentligen vet hur jag ska göra.

Läs mer om Jonny Perssons Hot Rod Harley i BigTwin 6-2020! Text & foto: Tomas Hansson