Lena föll för Cholo-stuket

Från BigTwin 5-2020: Vem har sagt att det är långt mellan Dalarna och Mexico? Under ett besök på Daytona Bike Week så såg Lena Palm Eriksson ett Softailbygge i cholostuk och sa direkt ”Precis en sån där vill jag ha”!

Stefan kör Lenas coola Cholo-hoj.
Att döma av Stefans nöjda min så får nog Lena vakta sin Cholo-hoj noga i fortsättningen för att få ha den ifred.

Stefan och Lena Palm Eriksson är rutinerade hojåkare från Dalarna. De senaste åren har Lena kört Sportster och Stefan en Road King men det här med en glittrande cholohoj med mycket bling bling är nytt för dem för i år. Eller egentligen började allt redan 2017.

– Ja, vi brukar ju göra ett par hojresor till USA varje år och då kör vi själva, inte i någon gruppresa. Vi vill kunna köra i vår egen takt och kunna stanna lite längre än planerat när man hittar de där riktigt fina platserna. Under ett besök på Daytona så såg vi ett Softailbygge i Cholo-stuk och Lena sa direkt att ”Precis en sån där vill jag ha!”.

– Ja, fyller Lena i, jag blev helt såld på hojen vi såg där och den lämnade liksom ingen ro, så när vi kom hem igen var det bara att börja leta efter lämpligt objekt för att kunna fullfölja drömmen…

Vi sänkte hojen både bak och fram så pass att Lena nådde ner med hela fotsulan i marken, men…

Hojen vi såg i USA hade också grön lackering, candy och bladguld men vi ville ha mera blänk och flake.

Läs mer om Lenas Cholo-hoj i BigTwin 5-2020! Text & foto: Tomas Hansson