Livewire och ny plattform på gång från H-D

Harley-Davidson börjar från och med nästa år lansera helt nya maskiner, bland annat baserade på en modulär plattform som skalar från 500 till 1250 kubikcentimeter, men också en elektrisk modell. Project Livewire kommer inte längre att vara bara ett projekt.

Nästa år följer Harley-Davidson i biltillverkaren Teslas spår och lanserar en elektrisk motorcykel. Det är Project Livewire som går från koncept till en riktig produktionsmodell, uppger Hotbike. H-D visade upp konceptmodellen redan 2014, men sedan väntade man. Eller väntade och väntade, företaget har i tysthet fintrimmat hojen och gjort den redo för produktion. Det blir företagets första elektriska motorcykel på marknaden och fler ska det komma under de kommande åren.

LivewireLivewire vänder sig kanske inte främst till de redan Harley-frälsta, de som vill ha en stor dunkande v-twin, utan mer till yngre konsumenter, som fortfarande vill sola sig i glansen av märket, men på ett eget sätt. Men det finns förstås en och annan inbiten Harley-fantast som kan tänka sig att vina fram på en sådan Livewire.

Pan AmericaÅret efter fortsätter nymodigheterna med lanseringen av en helt ny plattform och en motorcykeltyp som inte Harley-Davidson är direkt kända för, när företaget lanserar sin Pan America, en äventyrshoj som kommer att konkurrera med exempelvis KTM 1290 Super Adventurer och Honda Africa Twin. Den är baserad på en helt ny plattform som är skalbar från 500 till 1250 kubikcentimeter. Pan America är just på 1250 kubikcentimeter.

CustomFöredrar du mer traditionellt Harley-stuk så kan du alltid välja 1250-kubikaren Custom som ser ut som en korsning mellan V-Roden och Forty-Eighten.

StreetfighterDen nya modellen Streetfighter känns emellertid inte speciellt custom i våra ögon utan hojen påminner mer om en avklädd sporthoj, mer extrem än XR1200. Liksom Pan America är den här 975-kubikaren inte något som man förknippar med Harley-Davidson.

Be the first to comment

Leave a Reply