Low Rider S – rå stil och körglädje

Utseendet hos den nya Low Rider S har verkligen rötterna i arvet från Low Rider-modellerna från 80-talet.

Harley-Davidsons Low Rider S, som lanseras inför 2020, vänder sig till de mer traditionella H-D-kunderna. Det är en hoj med attityd och stil hämtad från den amerikanska västkusten, enligt företaget.

Harley-Davidson Low Rider S 2020 - snett framifrån.
Snygg grå färg.

”Utseendet hos den nya Low Rider S har verkligen rötterna i arvet från Low Rider-modellerna från 80-talet, som har en hängiven skara följare som har spritts från ursprunget i södra Kalifornien, och i den senare Dyna-baserade Low Rider S-modellen”, förklarar Brad Richards, chef för styling och design på Harley-Davidson.

Harley-Davidson Low Rider S 2020 - högersida.
Hojen har bara plats för föraren.

Hojen är svart, låg med klassiska H-D-hjul och en liten kåpa. Styret, i motorcross-stuk, sitter monterat på fyra tum höga risers. Fram sitter ett 18-tumshjul med ett 110 millimeter brett däck och bak ett 16-tumshjul med ett 180-millimetersdäck. Värt att tänka på är att den är gjord för soloåkaren och inte dig som vill ha med någon. Med sin Milwaukee-Eight 114-kubiktummare ska den vara både kraftfull och smidig att köra. 93 hästar kanske inte låter så mycket, men vridet, det du använder till vardags, ligger på 155 newtonmeter. Det kommer att knuffa på hojen, som har en torrvikt på 295 kilo, riktigt bra.

Priset börjar på 205 900 kronor.

Harley-Davidson Low Rider S 2020 - vänstersida.
Modellen har en kaxig liten kåpa och klassiska Harley-Davidson-hjul.

Be the first to comment

Leave a Reply