Tidningen BigTwin – 100% Harley-Davidson

Bara Harley-Davidson

I BigTwin skriver vi bara om Harley-Davidson, men vi har valt att definiera begreppet lite bredare. En Harley är i våra ögon en motorcykel byggd enligt det klassiska Harley-receptet, men inte nödvändigtvis med delar från moderbolaget i Milwaukee. Det kan vara en hoj baserad på en ram från exempelvis Calles Chopperdelar och en Evo-typ-motor från S&S.

Harley-Davidson Sport Glide
Harley-Davidson Sport Glide

Vad kan du läsa om i BigTwin?

Vi skriver om allt från nya standardhojar och lätt ombyggda Harley-Davidsons till bobbers, baggers, choppers, caféracers, scramblers, gammelhojar, rat bikes och mer eller mindre extrema byggen och custom-motorcyklar. Du hittar notiser om nya produkter, underhållande krönikor, provkörningar av nya modeller, rese-, teknik-, så gör du-, mäss-, träff- och utställningsartiklar, Harley-Davidson-historia samt verkstadsbesök och klubbreportage.

Vilka skriver i BigTwin?

Förutom vi som driver förlaget BAG Publishing AB, Björn Glansk och Mats Lövgren, skriver även våra tappra frilansare, Tomas Hansson, Ulf Engborg och Örjan Peterson, i tidningen och alla kör förstår Harley. BigTwin är en tidning för dig som kör Harley-Davidson producerad av oss som också gör det.

Var hittar du tidningen?

Eftersom BigTwin är en ganska smal tidning om ett smalt ämne, Harley-Davidson, finns den inte i alla kiosker och butiker. Har du svårt att hitta tidningen så kan du alltid beställa den från BigTwins webbutik, WebSwap.se. Senaste numret levereras alltid fraktfritt, så det blir samma pris som i kiosken. Du kan även beställa gamla nummer härifrån. Naturligtvis blir det ännu billigare att prenumerera på tidningen och få varje nummer bekvämt hem i brevlådan. Du hittar även våra bästa prenumerationserbjudanden på WebSwap.se.

BigTwin 1/2006 - 100% Harley-DavidsonBigTwins historia

Det hela började när Björn Glansk kände att han saknade en tidning som fokuserade på Harley-Davidson. Han körde Harley men tyckte inte han hade någon riktigt bra tidning att läsa. Det fanns mc-tidningar och custom-tidningar men ingen som hade riktigt Harley-fokus. Björn vände sig till Bengt Marnfeldt, vd på IDG, IT-förlaget där björn arbetade, och presenterade sin idé. Efter en case study fick han godkänt att starta tidningen BigTwin. 2007 köpte Björn Glansk och Mats Lövgren ut tidningen och började driva den under det egna förlaget, BAG Publishing.

Första numret av tidningen, BigTwin 1/2006 som du förövrigt kan ladda ner gratis i pdf-form, kom ut i april 2006 och sedan dess har vi producerat över 150 nummer och skrivit om hundratals Harley-Davidsons. Du hittar information om vad varje nummer innehåller här på vår sajt under “Utgivna nr” och du kan beställa senaste och äldre nummer tidningen i vår WebSwap.

Om det är något annat du undrar över är du välkommen att höra av dig till Björn Glansk.

Tack för visat intresse!