”Sånt här går väl inte att åka på?”

Från BigTwin 5-2020: I Göteborgsområdet finns ett ganska tajt ­litet gäng Harley-åkare som hänger med varann allt som oftast. Peter Långhår och Linda är en del av gänget.

Peter "Långhår" i garaget bland hojarna.
Peter ”Långhår” och hans fru Linda har en del att välja på när de ska ut på vägarna.

Några mil före Göteborg stannade vi till i Bollebygd för att träffa Peter Långhår och hans fru Linda. På uppfarten till garaget stod en Plymouth Road Runner -69. Den får inte plats i garaget. Där står nämligen sex Harleys. För 30 år sedan köpte Peter sin första Harley.

– Ja, men jag hoppade av klubblivet efter ett tag och höll på med raggarbilar istället, men efter några års avbrott var det dags att ta upp hojåkandet igen och då köpte jag en Järnsporster. Samtidigt hade Sebastian, en gammal kompis, börjat köra igen och efter det en massa andra kompisar som också har börjat bygga egna hojar, så det har blivit roligare än någonsin, säger Peter.

I garaget har han och hans fru Linda fem Harleys och en sjätte nästan klar…

När man kollade på Fücker-festen nu senast, helvete vad många unga killar som var där med förbannat fräna hojar.

Tänk om de kunde ha ett samarbete med S&S, tog deras Panhead-motor och byggde en vanlig stelbenshoj med trumbromsar och grejer så att det såg ut som en Hydra Glide, men problemet skulle vara att få dem godkända.

Läs mer om Peter ”Långhår”, Linda och deras hojar i BigTwin 5-2020! Text & Foto: Ulf Engborg