BigTwin 6-2019

Läs om: Helenas Cruiser, Kenneths snygga Järnsportster, Gibsons annorlunda bygge, Martins driftsäkra Storsida, Hard Rock Bike Show mitt i Stockholm, H-DCS Internationella träff i Mora, Rat Fink Reunion, Eskil MC:s street race, BigTwins hojresa till Las Vegas, Klubben Utbränd MC, Finalisterna och vinnaren i Battle of Kings och vad Örjan har gått och funderat på… Allt i BigTwin 6-2019.

Köp tidningen i BigTwins WebSwap!

2      Helenas prisvinnande ”Cruiser”

Helenas "Cuiser"
Helena hade inget hojkort, hade inte ens kört moppe, men ett frö hade så sakteliga börjat gro… Det här är berättelsen om hennes väg fram till att äga en prisvinnande customhoj.

Visst är det roligt att köra själv istället för att sitt bakpå. Det tyckte i alla fall Helena, som nu kör omkring på en läcker Cruiser.

12    Ledaren: En andningspaus

Hojsäsongen kan väl sägas vara över för det här året och det är dags att gå i dvala ett tag. Tack alla ni som läser tidningen!

14    Nyheter

De 5 finalisterna i The Battle of The Kings, Liten lykta mycket ljus, Ball Bell designad av Roland Sands.

25    Kalendern

En ny säsong hägrar. Kolla in vad den har att bjuda på i BigTwins kalender.

26    Hard Rock Bike Show

Hard Rock Bike Show
Det var regn i två dagar innan utställningen, nervöst och surmulet på redaktionen innan söndagen öppnade med uppehåll, men Hard Rock Bike Show 2019 blev en lyckad tillställning.

För nionde året körde vi utställningen mitt i Stockholm. Naturligtvis korades ett par mycket värdiga vinnare.

30    Klubb: Utbränd MC

Utbränd MC
Det är många hojklubbar som firar både 40 och 50 år nuförtiden. Utbränd MC i Stockholm hör inte till dem. De firade tre år nyligen, och BigTwin säger grattis till det.

Utbränd MC är ingen gammal klubb, men ­hojarna som grabbarna kör är det. Och ­stadgar som sätter gränserna har man.

34    Kenneths förfinade Järnsportster

Kenneths Järnsportster
Sporstern firade 60-årsjubileum för ett par år sedan och dess popularitet består både bland hojbyggare och bland de som är ute efter en första-Harley till en rimlig kostnad. Här kollar vi in Kenneth Flinks modifierade Järnsportster från 1979.

Kenneth Flinks andra hojar fick sällskap av en Järnsportster som han har modifierat till en riktigt fin hoj.

38    H-DCS Internationella i Mora

H-DCS Internationella träff i Mora
H-DCS årliga internationella träff är en riktigt trevlig och bra träff, i år var klubben i Mora och jag tror att alla hade det kul. Vi trivdes i alla fall i den vackra omgivningen.

H-DCS träff i Mora bjöd på fin gemenskap, kortege, en bra fest och en tämligen illa­luktande överraskning.

42    Rat Fink Reunion

Rat Fink Reunion
Sommaren 2019 var väl lite sisådär rent vädermässigt, eller kanske var den så som svenska somrar mest brukar vara, alltså inte helt pålitlig när det gäller väderleken.

Vädergudarna var med arrangörerna när Rat Fink Reunion gick av stapeln, och besökarna kunde njuta av snygga hojar och den årliga Pin-up-tävlingen under gassande sol.

46    Gibsons udda bygge

Olof Gibsons bygge
Gibson har under åren byggt hundratals hojar åt andra, och även om det är en bredd på olika stilar kan man ofta känna igen hans byggen.

Olof Gibsons byggen brukar ha en lite egen stil, så också den här Sportstern, med dubbla framtoppar och Hondatank.

48    BigTwins hojresa till Las Vegas

BigTwins Viva Las Vegas Tour
Höstens gäng som kom iväg till Vegas med Nascar och ökentema blev en liten grupp, men upplevelserna blev desto större.

BigTwins hojresa till Las Vegas bjöd på bikerbarer, casinon, Nascar samt förstås fin hojkörning i öken- och bergmiljö.

54    Eskil MC:s Stötstångsrace

Eskil MC:s stötstångsrace
En fantastiskt fin oktoberdag kördes Eskil MC:s legendariska street race på en ” hemlig” raksträcka, publiken och deltagarna bjöds på flera spännande heat.

En kanondag i oktober kördes Eskil MC:s årliga street race på en hemlig raksträcka. När ­dammet hade lagt sig stod två kända hoj­profiler som vinnare i de båda klasserna.

58    Martins vardagshoj – en Storsida

Martins Storsida
I somras träffade jag Martin Kempe när han och hans racing team White Knuckles var Rømø Motorfestival i Danmark. Vi bestämde oss för att träffas igen, på hemmaplan i Stockholm.

Uffe sprang på Martin Kempe på Rømø där han tävlade med sin Halvtopp, men till vardags kör han en betydligt driftsäkrare hoj, en Storsida.

64    Örjan: Dold empati

Det är upp och ner här i livet, men när det är som värst står ofta en gruff hojgubbe där och räcker dig en hjälpande hand.

65    Läsarnas bilder

Mats ”Mätz” Ekström har skickat i ett par bilder på sin fina Cross Bones -09.

66    Nästa nummer…

…kommer ut i kioskerna den 30 januari.