Varför krångla till det?

Från BigTwin 1-2021: Om man styckar, marinerar och grillar en Super Glide, vad får man då? Jo, en grymt häftig rat bike med army look!

Johan Bengtsson kör sin råa army rat bike.
Johan Bengtsson har specialbehandlat delarna till hans army rat bike. En del har lackerats med tvåkomponents rost, andra har marinerats i salt och snö eller bränts.

Blänkande lackering, puts och krom i all ära men visst är det grymt häftigt med motsatsen också!
Johan Bengtsson har modifierat sin Super Glide -98 ganska rejält. Kombon med stelopererad ram och springergaffel på en Super Glide är riktigt ovanlig, oklart om det finns någon mer som rullar så i vårat land?

– Jag köpte hojen 2012 och tre år senare så byggde jag om den till det här stuket, berättar Johan och fortsätter:

– Då hade jag ingen egen garageplats och kände mig också lite begränsad gällande mitt eget kunnande så jag tog hjälp av firman Hojstället i Kramfors med det största jobbet. De modifierade ramen med mera och sedan har jag gjort lite mera finlir kan man säga.

Hur kom du fram till just det här stuket och den patinerade army-looken?

– Jag har väl alltid tyckt det är fränt med lite militärgrejer…

Delar av hojen har jag ”målat” med tvåkomponents rost…

Läs mer om Johan Bengtssons råa army rat bike i BigTwin 1-2021! Text & foto: Tomas Hansson